The lecture programme will include approximately 20 hours of lectures alongside ‘hands-on’ activities, a social walking programme and evening events.  The lecture programme will be ‘fixed’ content, but there is significant scope to include additional topics as requested by attendees in the initial session and informal discussion during walks. We would also be happy to discuss any specific chromatographic queries or issues which you bring from your workplace.

Friday 1st September 2017

           Time What?
15:00-17:15 Registration
17:30 Dinner
19:00 Scientific session (3 hours)

Welcome – Introduction to course and conference

Introduction to the speakers

What do you want from the course?

Understanding attendees previous experience

Importance of physico-chemical analyte parameters in chromatography

Chromatographic exercise – thinking about the analyte and the separation

22:00 Social event

Get to know your fellow chromatographers


Saturday 2nd September 2017

           Time What?
Breakfast
8:30-10:30 Scientific session (2 hours)

LC theory

Nomenclature

Chromatographic calculations

Books & resources

10:30-10:45 Tea break
10:45-12:30 Scientific session (1.75 hours)

Overview of an LC and column components

Hands on tour of the LC

12:30 Lunch

Walk (4 hours)

17:30 Dinner
19:00-21:30 Scientific session (2.5 hours)

Modes of chromatography – Reversed phase to normal phase and everything in between

21:30 Social and networking event

 

Sunday 3rd September 2017 

           Time What?
Breakfast
8:30-10:30 Scientific session (2 hours)

Mobile phase preparation and considerations

Sample introduction

10:30-10:45 Tea break
10:45-13:00 Scientific session (2.25 hours)

Understanding the resolution equation  – Retention and efficiency

13:00 Lunch

Walk (3.5 hours)

17:30 Dinner
19:00-21:30 Scientific session (2.5 hours)

Understanding the resolution equation – selectivity

21:30 Careers session – Simon England (VRS)

Interview technique & presentation skills

Industrial career perspectives


Monday 4th September 2017

Time What?
Breakfast
9:00-11:00 Scientific session (2 hours)

Isocratic and gradient LC

11:00-11:15 Tea break
11:15-13:00 Scientific session (1.75 hours)

Practical hints and tips

Course close

13:00 Lunch